Täyteaineet kasvoihin

Erilaiset täyteaineet

Erilaiset täyteaineet

Täyteaineet ovat leikkauksia huomattavasti kevyempi vaihtoehto kauneustoimenpiteisiin. Ne ruiskutetaan ihon alle ja ovat siten nopea ja lähes kivuton toimenpide. Täyteaineella voidaan korjataan yksittäisiä ryppyjä, uurteita tai arpia, mutta myös esimerkiksi suun ja huulten ympäristöä. Täyteaineilla voidaan myös esimerkiksi tasapainottaa kasvojen puolieroja tai tuoda kasvoille ryhtiä ja tehdä kevyt kasvojen kohotus.

Varaa aika

Mihin täyteainehoitoja käytetään

Täyteaineet kasvoihin sopivat korjaamaan tai vain häivyttämään vaikkapa ikääntymisen merkkejä. Hoitojen avulla voidaan myös päästä eroon jostain tietystä esteettisestä asiasta ulkonäössään. Täyteaineet kasvoihin sopivat myös yleisesti kasvonpiirteiden muotoiluun, kuten poskipäiden korostukseen. Täyteaine huuliin taas sopii huulten täyttöön ja muotoiluun ja täyteainetta voidaan käyttää myös vaikkapa suupielten ja nenän pielen ryppyjen silottamiseen.

Täyteaine silmien alle sopii väsyneen ilmeen tai tummien silmänalusten korjaamiseen. Hoitoja ovat esimerkiksi tummien silmänalusten sekä syvien kyynelurien täyttö ja häivytys aineella. Nämä Syvät kyynelurat luovat alaluomille varjon ja se taas lisää entisestään alaluomilla esiintyvää tummuutta. Kyynelurien täyteainehoito tuo kuitenkin nopeasti kasvoille pirteämmän ilmeen ja tummuus alaluomilla vähentyy. Kevyet täyteaineet eivät myöskään turvota hentoa silmänympärysalueen ihoa. Täyteaine silmien alle ei kuitenkaan ole aina tehokkain ratkaisu erittäin voimakkaalle tummuudelle ja urille. Tällöin parempi vaihtoehto voi olla rasvansiirto.

Kuivien käsien hoito onnistuu myös täyteainehoidoilla. vanhenemisen merkit näkyvät usein Kämmenselän ihossa nopeammin kuin vaikkapa kasvoilla. Iho voi olla myös veltostunut. Käsiä voidaan hoitaa kevyemmillä kosteuttavilla täyteaineilla. Niillä saadaan kosteutta ja tasaisuutta käsien ongelma-alueelle. Täyteaineita voidaan käyttää lisäksi monipuolisesti muillekin kehon eri alueille. Niitä voidaan laittaa vaikkapa kaulan ja dekolteen iholle ja joskus jopa rintoihinkin.

Mitä ovat erilaiset täyteaineet?

Täyteaineet voivat olla erilaisia, mutta yli 90 % maailman täyteainehoidoista tehdään hyaluronihappogeeleillä. Täyteaineet ovat yleensä geelimäisiä, hyalyronihappopohjaisia ja teollisesti valmistettuja tuotteita. Hyalyronihappopohjaisten aineiden lisäksi hoitoja voidaan tarjota vaikkapa kalsiumpohjaisilla täyteaineilla.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on biohajoava, turvallinen ja ihmisen ihossa luonnostaan esiintyvä kosteuttava aine. Sitä on ihon kudoksissa luonnostaan ja sen tarkoitus ihossa on sitoa itseensä vettä, pitää ihon kiinteyttä yllä ja kohottaa ihoa. Sitä käytetään selvästi eniten ihon ikämuutosten sekä juonteiden täytehoidoissa turvallisuutensa vuoksi. Pinnallisilla hyaluronihappopistoksilla voidaan vaihtoehtoisesti myös kosteuttaa tehokkaasti ihon pintaa. Hyaluronihappo parantaa myös ihon elastisuutta ja sävyä sekä tekee ihosta pehmeämmän. Hyaluronihappoa on käytetty täyteainehoidoissa yli 25 vuoden ajan ja sen aiheuttamat Allergiset reaktiot tai komplikaatiot ovat harvinaisia, kun tuotetta käytetään oikein ammattilaisen toimesta.

Kalsiumhydroksyyliapatiitti

Tällaiset aineet ovat ihoon ruiskutettavia kaksivaiheisesti toimivia täyteaineita. Täyteainegeeli silottaa ja kohottaa välittömästi piirteet. Lisäksi kuukausien kuluessa täyteaineen kalsiummikropartikkelit kiihdyttävät ihon omaa kollageenintuotantoa, jolloin ihon laatu paranee sisältä päin. Tulokset säilyvät tällöin erittäin pitkään – useimmiten yli vuoden ajan.

Täyteaineet - tulokset ja niiden kesto

Yhden hoitokerran vaikutus näkyy heti ja kestää keskimäärin noin 6–18 kuukautta. Täydentävän hoitokäsittelyn voi kuitenkin tehdä jo kahden viikon päästä ensimmäisestä hoidosta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että heti pistoksen jälkeen hoidetulla alueella on turvotusta. Turvotus häviää muutamassa päivässä, jonka jälkeen vasta näkee lopullisen tuloksen.

Aineen vaikutuksen kestoon vaikuttaa niin hoidettu alue kuin tuotekin. Kesto voi siis olla myös lyhyempi tai pidempi kuin 6-18 kuukautta. Esimerkiksi poskipäissä täyteaine voi pysyä alueella kahdesta jopa neljään vuoteen, mutta huulten täyteaineet eivät luultavasti pysy vuotta pidempään. Se johtuu siitä, että aineenvaihdunta tällä alueella on paljon vilkkaampaa.

Etenkin huulten hoito täyteaineilla epäilyttää monia, sillä pelkona on “ankkahuulet”, eli hyvin luonnoton lopputulos. Oikein laitettuna huulten täyteaineet tarjoavat hyvin luonnolliset lopputulokset ja ankkahuuli-vaikutelma voikin johtua siitä, että huuliin esimerkiksi on laitettu liian paljon täyteainetta tai kyseiselle alueelle sopimatonta täyteainetta. Hoito on myös voitu tehdä huonolla tekniikalla, jolloin ainetta on päässyt leviämään huulen reunan yli. Eri asia on tietenkin se, jos nimenomaan haetaan ankkahuulimaista vaikutelmaa.

Täyteainehoidon mahdolliset haittavaikutukset

Täyteainehoidon mahdolliset haittavaikutukset

Sivuvaikutuksia ovat etenkin ohimenevä turvotus ja punoitus pistoskohdassa. Vakavat haittavaikutukset tai allergiset reaktiot ovat erittäin harvinaisia.

Täyteainehoitojen vaikutus ei myöskään ole lopullinen, vaan hoitoja on uusittava hyvän lopputuloksen ylläpitämiseksi.

Haittapuoli on myös se, että hoitoihin liittyy sekä ulkonäköön että terveyteen liittyviä riskejä, sillä käytännössä kuka tahansa voi tarjota tällaisia hoitoja. Pahimmillaan tuloksena voikin olla jopa ihon kuolio, silmän sokeutuminen tai aivokudoksen vaurio.

Varaa aika

Täyteainehoidon hyödyt

Täyteaineet nuorentavat ilmettä vain hetkessä. Täyteaineet kosteuttavat ihoa sisältäpäin ja siksi hoidon jälkeen iho näyttääkin kosteutetulta, pirteämmältä ja jopa vuosia nuoremmalta. Aineiden hyödyt eivät olekaan pelkkiä kasvojen alueen kauneushyötyjä, sillä ne voivat tarjota apua myös esimerkiksi atooppisesta ihosta kärsiville, sillä ne parantavat ihon kuntoa. Myös suupielten rohtumisesta ja kuivumisesta kärsivä voi myös saada täyteaineista apua. Lisäksi toimenpide on erittäin nopea eikä vaadi juurikaan toipumisaikaa.

Kenelle täyteainehoito sopii

Kenelle täyteainehoito sopii

Täyteainehoidot eivät sovi aivan kaikille, vaikka ne monille sopivatkin. Toimenpide ei sovi raskaana oleville tai imettäville eikä niille, joilla on yleinen huono terveydentila tai tulehdus hoitoalueella. Lääkeaineallergiat voivat myös olla este hoidolle ja esteenä on myös aktiivinen herpes. Hoidon esteenä voi olla myös se, jos sinulla on ollut käytössä isotretinoiinikuuri viimeisen 6 kuukauden aikana.

Täyteaineet vs. Botox

Täyteaineet ja Botox-hoidot, eli botuliini-hoidot, ovat kaksi eri asiaa. Botuliini on hyvin tehokas hoito häivyttämään kasvojen ilmehdinnästä syntyviä ryppyjä. Se ei kuitenkaan tuo täyteläisyyttä, kuten täyteaineet. Botoxilla nimittäin rentoutetaan yliaktiivista lihasta. Sillä saadaan hillittyä esimerkiksi ihon rypistymistä, joka seuraa voimakkaasta ilmehdinnästä.

Täyteaine huuliin toimii myös eri tavalla kuin Botox huuliin. Huulia korostetaan esimerkiksi lip flip -menetelmällä tehdyllä Botox-hoidolla. Tässä hoidossa esimerkiksi ylähuulen aluetta hoidetaan pienillä Botox-pistoksilla niin, että saadaan rentoutettua voimakasta ylähuulen lihasta. Huulia ei siis muotoilla tai täytetä.

Täyteaineilla huulia hoidettaessa taas täytetään huulia. Siinä käytetään huuliin tarkoitettuja hyaluronihappoa sisältäviä aineita. Niiden avulla saadaan huuliin korostusta, muotoa, kosteutta sekä täyteläisyyttä. Ylähuulen ja nenän välissä sijaitsevia ryppyjä voidaan kuitenkin häivyttää niin botoxilla kuin myös täyteaineiden ja Botoxin yhdistelmällä. Täyteainehoidot ovat usein myös Botox-hoitoja kalliimpia. Kun Botox-hoitojen hinnat alkavat usein noin 200 eurosta, niin täyteainehoitojen hinnat saattavat alkaa noin 350 eurostakin. Hinta vaihtelee hoidettavan alueen sekä esimerkiksi klinikan mukaan. Etenkin leukalinjan ja leuankärjen muotoilu täyteaineillakin voikin maksaa jo lähemmäs 1 000 euroa.

Ketkä hoitoja suorittavat?

Täyteainehoitojen haittapuoli on myös se, että niitä voi tarjota oikeastaan kuka tahansa. Hoitojen valvomattomuus voi aiheuttaa suuria riskejä, jonka vuoksi on tärkeää valita hoitopaikka huolellisesti. Turvallisia hoitopaikkoja ovat etenkin lääkärikeskukset tai muut klinikat, joilla on takuulla laadukkaat tuotteet ja asiaan koulutettu henkilökunta.

Lääkärikeskukset eivät silti ole ainoa paikka, jossa hoitoja tehdään turvallisesti. Kauneushoitoloiden täyteainehoidot Suomessa tekee usein myös esteettisiin hoitoihin erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Kysy lisää meiltä, niin Kauneushoitola Salo neuvoo sinua paremmin.

Yhteenveto: Täyteaineet

Yhteenveto: Täyteaineet

Täyteainehoidot ovat loistava ja turvallinen vaihtoehto, kunhan otat hoidon vastaan ainoastaan koulutetulta ammattilaiselta luotettavassa hoitolassa. Nämä hoidot tuovat avun moniin esteettisiin ongelmiin hyvin nopealla ja helpolla tavalla. Täyteaineiden suuri etu kasvojen muotoilun lisäksi on myös se, että ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Tällaisella hoitomuodolla on siis monia etuja keholle.

Kysy täyteainehoidoista