Paljonko hiukset kasvaa kuukaudessa keskimääräisesti

post thumb
Kauneus
by Sanna/ on 15 Aug 2022

Paljonko hiukset kasvaa kuukaudessa keskimääräisesti

Monet meistä miettivät, että paljonko hiukset kasvaa kuukaudessa. Vastaus on, että ne kasvavat 0,5 sentistä 1,7 senttiin. Kasvusykli vaihtelee täysin sen mukaan, millaisen syklin on saanut syntyessään. Sitä ei koskaan voi verrata kenenkään kanssa eikä sitä voi yleistää. Tästä on vedetty se johtopäätös, että keskimääräinen kasvu kuukaudessa on sentti. Enemmän hiusten kasvuun vaikuttaa anageenivaihe, jossa hiukset kasvavat aktiivisesti. Sen kesto on yleensä 2-8 vuotta. Tämän vaiheen on kestettävä mahdollisimman pitkään, jos aikoo kasvattaa pitkät hiukset.

Miten vaikuttaa paljonko hiukset kasvaa kuukaudessa

Hiukset eivät kasva hetkessä ja kasvattaminen voi tuntua pitkältä sekä piinaavalta. Kasvunopeuteen vaikuttavat eri asiat kuten esimerkiksi hiusten käsittely, hoitotuotteet ja omat elämäntavat. Leikkaaminen pitää hiukset paremmassa kunnossa, mutta ei sinällään lisää tai nopeuta hiusten kasvua. Käsittelyä kuten kuumentamista ja värjäämistä tulisi vähentää, sillä ne kuluttavat hiusta. Oikeilla hoitotuotteilla ja elämäntavoilla hiukset sekä hiuspohja saavat kaiken kasvuun tarvittavan avun. Tärkeä pointti on myös huomioida, että ravinto on monipuolista ja sitä on riittävästi.

Hiusten kasvuun vaikuttaa myös se, kuinka paksut tai ohuet ne ovat. Lisäksi kasvu on nopeimmillaan iän ollessa 15-30 vuotta ja sen jälkeen hiusten kasvuvauhti vähitellen hidastuu. Hiukset myös ohenevat vanhemmiten ja silloin voikin huomata, että jakaus muuttuu yhä leveämmäksi sekä ne alkavat ohimoilta kadota. Jos jakaus tuntuu liian leveältä, on hiustensiirto naiselle täysin mahdollista ja sillä saa myös hiukan tiheyttä lisää. Hiuspohja on pidettävä puhtaana, että hiuksilla on mahdollisimman hyvä kasvualusta.

Geenit ja kasvuolosuhteet

Hiusten kasvatuksessa täytyy kuitenkin muistaa, että geenit vaikuttavat hiusten tuuheuteen sekä paksuuteen. Geeniperimän kautta tulee myös monesti kaljuus. Näihin ei juurikaan voi vaikuttaa, mutta kasvuolot hiuksille voi järjestää mahdollisimman sopivaksi. Kuten jo mainittiin, ravinnolla on tärkeä merkitys, ja koska hiukset ovat ravintoketjun hännillä, ne eivät välttämättä aina saa riittävästi tärkeitä ravintoaineita. Päänahka ei myöskään saa olla liian kuiva, jolloin se hyvin usein tarkoittaa hilsettä. Silloin päänahka ei voi hyvin eikä kasvu ole toivottua.