Tärkeimmät vitamiinit hiuksille kasvamiseen

post thumb
Hiusvitamiinit
by Sanna/ on 17 Jun 2024

Tärkeimmät vitamiinit hiuksille kasvamiseen

On paljon tuotteita, joita mainostetaan sopivan hiuksille ja tukevan niiden kasvua sekä tuovat niihin tuuheutta. Välillä hyvän idean toteuttaminen on kuitenkin joiltain osin puutteellinen, sillä hiukset eivät kasva yhtään nopeammin eikä tuuheuttakaan tule yhtään enempää. Onko aineissa jotakin vikaa vai mihin on kiinnitettävä huomiota? Syynä ovat usein tärkeimmät vitamiinit ja niiden puute hiusten kasvussa.

Miksi tärkeimmät vitamiinit puuttuvat?

Useinkaan ei tule edes ajatelleeksi sitä, että tärkeimmät vitamiinit tulevat sisältä päin. Niiden puuttuminen tai liian vähäinen määrä vaikuttaa hiusten kasvuun. Silloin kun ruokavalio on puutteellinen, hiukset eivät kasva odotetusti. Myös hiusten kasvusykli vaikuttaa siten, ettei kaikilla ole mahdollisuutta pitkiin ja kauniisiin hiuksiin.

Jos et ole aivan varma, saatko ravinnosta riittävästi kaikkia niitä aineksia, joita hiuksesi tarvitsevat, voit valita itsellesi lisäravinteet paremman tuloksen saamiseksi. Parhaimmat hiusvitamiinit, kuten oheisen linkin takaa voi lukea, sisältävät jopa 32 luonnollista ainesosaa. Se on mielenkiintoinen tieto kaiken kaikkiaan.

Vaikka normaalista ruuasta saa paljon tarpeellisia ravinteita, voi ongelmaksi nousta imeytymishäiriö tai se, että ravinnossa ei ole tarvittavia ainesosia riittävästi. Hiukset ovat ravintoketjun viimeinen piste, joten sinne ei riitä ravintoa riittävästi.

Tärkeimmät vitamiinit lisäravinteissa

Se, miksi otimme esiin tuon äskeisen linkin takaa löytyvän sivuston, johtuu siitä, että heidän pitkä kokemuksensa hiustensiirroista on tuonut tarvetta kehittää tuotteita, jotka auttavat siirrännäiset uuteen kasvuun. Sekään ei ole kovin yksinkertainen asia, joten terveelliset elämäntavat sekä lisäravinteet hyvän hiustenhoidon lisäksi ovat yksi tärkeimmistä askelista kohti uusia hiuksia.

Tärkeimmät vitamiinit ovat C, D, E, B sekä A. Näistä B-vitamiinit ovat mielenkiintoinen kokonaisuus, sillä niitä on ensinnäkin useita ja niiden saannista on huolehdittava. Biotiini, joka on B7 -vitamiini, on yksi tärkeimmistä ainesosista hiusten ja kynsien kasvussa. Yksinään sekään ei auta, mutta sopiva kokonaisuus tekee siitä tehokkaan.

Kun näitä tietoja lukee, ymmärtää hyvin, mikä on terveellisen ravinnon merkitys hiusten kasvussa. Tähän listaan on lisättävä myöskin hyvien rasvojen käytön sekä tarpeettomien sokerien välttämisen. Piilosokerit ovat pahin mahdollinen ruokavaliossa.

Ikä ja geenit hiusten kasvussa

Joissakin tapauksissa hiusten kasvuun eivät auta edes tärkeimmät vitamiinit, sillä esimerkiksi ikä on yksi tekijä. Hiukset ohenevat iän mukana eikä silloin ole tehtävissä juurikaan mitään. Se on asia, joka on pakko hyväksyä, mutta silloinkin hyvä ja terveellinen ravinto auttavat eteenpäin.

Joskus geeniperimä on sellainen, että tärkeimmät vitamiinit eivät estä hiusten lähtemistä. Varsinkin miehillä tulee vääjäämättä kaljuja kohtia hiuksiin. Sekään ei ole vierasta, että naisilla hiusraja nousee ohimoilla, joten se ei myöskään katso sukupuolta, jos hiukset lähtevät.

Monet dieetit ovat myös sellaisia, jotka antavat lisäpotkua sille, että hiukset voivat lähteä. Siksi dieettien aikana on oltava tarkkana siitä, että keho saa kuitenkin kaikki tärkeimmät vitamiinit. Jos tavoitteena on se, että kiloja karisee, niin on aika ikävä kokemus, että hiukset lähtevät samaan tahtiin.

Tärkeimmät vitamiinit vai hiustensiirto

Jos mikään muu ei enää auta, on mahdollista tehdä myös hiustensiirto naiselle. Siihen mahdollisuuteen kannattaa myös tutustua, jos haluaa, että hiukset näyttävät hyvältä. Klinikan kanssa selvitetään tarkasti se, että toimenpide on mahdollinen. Hiustensiirtoon ei kannata tehdä, jos siirrännäiset eivät kasva yrityksestä huolimatta.

Tärkeimmät vitamiinit hiuksille on syytä pitää mukana ruokavaliossa, sillä niiden puuttuminen voi aiheuttaa muutakin kuin pelkästään hiusten lähtöä. Ei siis ole ihme, että terveellisistä elämäntavoista puhutaan aina, koska ne vaikuttavat hyvin moneen asiaan omassa terveydessä.