Sokerin vaikutus ihoon

post thumb
Kauneus
by Sanna/ on 28 Nov 2021

Sokerin vaikutus ihoon

Monelle ei varmasti tule yllätyksenä se, että runsas sokerin syönti on terveydelle haitaksi. Mutta tiedätkö sinä, millainen on sokerin vaikutus ihoon? Runsas sokerin syöminen voi näkyä myös ihollasi, joten ennen kuin jatkat kovalla kädellä herkuttelua, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua sokerin haittapuoliin. Tämän jälkeen saatat nimittäin katua liiallista herkuttelua, ja moni jättääkin sokerin erittäin vähälle kuultuaan sen vaikutuksista ihoon.

Millainen on sokerin vaikutus ihoon?

Runsas sokerin syöminen voi vaikuttaa ihoon negatiivisesti. Sokeri ei pelkästään aiheuta lihavuutta, vaan se voi myös tehdä ihostasi vanhemman näköisen. Se voi siis saada sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta. Mitä korkeampi verensokerisi on, sitä vanhemmaksi sinut usein myös arvioidaan. Tämä johtuu siitä, että keho sokeroituu, kollageenin toiminta häiriintyy ja ihon kimmoisuus katoaa.

Samalla myös iho ohenee ja siihen voi ilmestyä ryppyjä. Sokerin on myös todettu hidastavan kollageenin toimintaa, jolloin ihon on vaikeampi uusiutua ja korjata itseään. Jos olet syönyt liikaa sokeria, voi kauneushoitola Salo antaa sinulle vinkkejä kimmoisan ihon palauttamiseen. Suosittelemmekin ottamaan yhteyttä kosmetologiin, jotta saisit nuorekkaamman ihon takaisin.

Sokeri myös pahentaa iho-ongelmia

Sokerin on todettu myös pahentavan erilaisia iho-ongelmia, kuten aknea ja atooppista ihottumaa. Molemmat näistä ovat tulehduksellisia sairauksia ja sokeri ylläpitää kehon tulehdustilaa. Keho saa paljon sokeria, haima joutuu tuottamaan runsaasti insuliinia, ja insuliini pahentaa kehon tulehdustilaa. Ihmisen kehoa ei ole rakennettu kestämään liian suuria määriä sokeria. Syömällä sokeria rajoitetusti näytät kauniimmalta ja voit paremmin.